Hopp til innhold

2. Chakra (Seksualitet)

2. Chakra  ligger ved bekkenvirvlene og seksualorganene, og har fått fargen oransje, og tilhører vann elementet. Chakraet er knyttet til smaks sansen, og handler om vår seksualitet og kreativitet. Det vi trenger er flyt og glede.

Vi trenger å knytte bånd, sørge for nok avslapning og verdighet, og følelsesmessig kontakt.

Når det er snakk om seksualitet, handler det ikke bare om sex, men hvem vi er og om vi tillater oss å dyrke en sunn kreativitet. Tillate oss å skape noe ... male – skrive – danse – hva som helst. Å undertrykke vår skaperkraft skaper stagnasjon.

MIN HISTORIE   

Da jeg var 17 år, var jeg på ferie med vennegjengen ved sjøen. Vi satt på stranda og hadde det fint, helt til en jente i følge vårt sa til meg; Du har akkurat sånn mage som mamma har, du.

Jeg har alltid hatt utstående mage, og hadde jo selvfølgelig komplekser for denne magen. Selv var hun det gutta kaller en sprek berte, med superflott figur og flat mage. Hun var muligens ikke så super intelligent. Dette resulterte i at jeg fikk en blokkering til i mitt seksual chakra, som jeg har båret på siden den gangen.

Aldri i verden om jeg turte å kle av meg, når jeg var sammen med en gutt. Jeg holdt magen min inne, og pustet selvfølgelig bare oppe i brystet til daglig.

Til historien hører også en annen ting med, jeg var populær og en av gutta, så jeg ser ikke bort ifra at det var litt misunnelse som lå bakenfor hennes «kompliment» til meg.

Da jeg var 36 år, og gravid i 6 måned, begynte jeg helt ut av det blå, og skape vakre drakter. Denne skaperkraften jobbet jeg med i 18 år. Designet kom til meg når jeg lå i badekaret og spilte keltisk musikk. Jeg brukte hele meg selv til å skape noe ut av ingenting. Selv om kreativiteten boblet i meg, forstod jeg ikke at jeg flyktet, og satte et tykt lokk på min seksuelle selvfølelse. Bestillinger kom og artikler i aviser og ukeblad fulgte. Smilende og fotogen iført drakter som skulte maven, poserte jeg helt naturlig, og følte meg trygg og modig. Gjemte vekk den seksuelle blokkeringen under mange lag med klær, og var hensynsfull overfor andre, slik at oppmerksomheten ble tatt vekk fra meg, trodde jeg.

Leksen er er å tenke, før vi så kjekt kaster ut ORD som kan skade andre. Fordi vi i en eller annen sammenheng, forsøker å gjøre oss selv større og bedre, ved å såre andre mye mer enn vi kan forestille oss.

Det snodige er at med mine spesielle drakter og slik jeg kledde meg i mitt eget design, var det ikke mulig å gjemme seg vekk, når jeg smilende gikk rundt på catwalken. Kanskje klarte jeg på den måten å jobbe meg igjennom deler av blokkeringen.

Da jeg gikk til en healer når jeg var ca 42 år, fikk jeg beskjed om at jeg var seksuelt blokkert, men jeg hadde kreativiteten i meg.

Så er det hvordan historien berører  våre chakra.

Det 1. Jeg følte meg utrygg og veldig usikker, og kompenserte med å vise min tøffe side, og være en av gutta. Overlevelses instinktet.

Det 2. Med liten seksuell selvtillit, men med en kjempe skaperkraft som bonus, og vannelementets evne til forandring, turte jeg å vise kraften min gjennom kles designet mitt.

Det 3. Med ilden brennende i meg, i transformasjon og krigerens vilje til å tørre å være den jeg var når det var krevet av meg, selv om jeg var redd, viste at vi trenger frykt for å finne mot. Frykten og usikkerheten ble som katalysator, og skapte en fryktløshet.

Det 4. Med et varmt hjerte som ble så glad hver gang det kunne hjelpe noen, eller bli trodd, men som stadig brast fordi det ble holdt tilbake av meg selv, var sterkt nok i sin manifestasjons kraft til å dytte meg ut i skapelsen.

Det 5. Turte ikke si min mening, eller å ta igjen. Var godtroende, og jeg endte med å bli skuffet gang på gang.

Det 6. Forstod ikke min egen intuisjon, men når jeg ser tilbake, kan jeg se at den var der, og hjalp meg mer eller mindre kontinuerlig.

Det 7. Var ikke klar over min åndelighet, slik jeg er i dag. Var ikke heller klar over hvor åpen og mottakelig jeg var for universets kraft og manifestasjon.

Dette kan være forklaringen på hvorfor jeg fryser mye, og trenger å ha på meg mye klær, spesielt rundt nyreområdet. Det handler også om psykiske smerter og plager ingen kan se i hverdagen, bortsett fra at noen kan lure på hvorfor jeg ikke tenker mer på meg selv. Innerst inne vet jeg at jeg sliter med dette fortsatt.

Men, kundalini yogaen jeg gjør hver dag har hjulpet meg veldig, og det blir bare bedre og bedre.

Hvis vi går litt dypere inn i den fysiske kroppen:

Bekkenbunnen er koblet til nervesystemet vårt og seksual kjertlene i de endokrine kjertlene.

I foreningen mellom chakra og kroppen berøres blære, kjønnsorganene, nyrene, prostata og livmoren.

Sykdommer i forbindelse med et ubalansert 2. chakra omhandler bekkenhulen, lavere rygg plager urinrøret og seksuelle problemer.

For et sunt seksual chakra trenger vi kreativ manifestasjon gjennom forhold til andre mennesker, hensynsfull tilnærming, oppgi forsøk på å være det en ikke er, tørre å være seg selv og være bra nok.

Være sensuell, ta forhold alvorlig, skape utfra det som brenner i deg, og leve alene og sammen med andre.

Man må ikke ha et fysisk sex liv for å ha det godt, slik mange tror. Yoga øvelser er fine redskaper for å frigjøre innestengt seksuell energi. Dette er det kanskje ikke så mange som tenker på. Å være «hekta» på sex, er en ubalanse i en nedadgående energi spiral.

Når vi er i balanse, er vi positive og avslappede og tålmodige også i forhold til seksuelle funksjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *