Hopp til innhold

Mine historier knyttet til draktene

Utdrag av Astrids kroning
Astrid løp gjennom de mørke gangene i borgen, og kjente den råe og mugne lukten fra de fuktige steinveggene. Hun forsøkte å bevege seg så stille hun kunne. Allikevel hørte hun sine egne raske skritt fra steingulvet og veggene, gjalle gjennom hodet sitt. Det var umulig å ikke fortelle forfølgeren hvor hun var.


Uttdrag av Anja og Tryms dans
Stå nå stille jente, så jeg ikke stikker deg i halsen, sa moren.
- Hun forsøkte å feste brosjen i skjortekragen, uten hell. - Jeg tror du er helt på styr jeg, jente. Moren smilte der hun kjeftet, og Anja så det glimte til i morens øyne.
- Kan du ikke fortelle om når du traff far på dans da mor? Før dere giftet dere altså??
- Å, det har du hørt så mange ganger før, jenta mi. Nå skal du heller tenke på din egen dans med Trym nå. Jeg tror du kommer til å få mange fine ord i kveld, jenta mi, sa hun og klemte datteren inntil seg.